Luxury is in each detail...

Al in het vroege beginstadium van het bouwkundige ontwerp was Linda Pol onderdeel van het bouwteam voor deze magnifieke villa onder de rook van Den Haag.

In deze woning draait alles om contrasten. Het huis is bijzonder strak en puur vormgegeven, de gehele schil van de woning is gemaakt van wit corian. De uitdaging in dit project was dan ook om de minimalistische architectuur van het pand samen te laten komen met het interieur; dit moest een warm en comfortabel familiehuis worden.

In het hart van de woning staat de keuken in een grote open vide, waardoor je vanuit de keuken contact hebt met de hele woning. De basis in travertin, die zowel binnen als buiten op de vloer ligt, waardoor de binnentuin samensmelt met het interieur. Om de verbinding met de verdieping te leggen is een statement gemaakt door deze vloer ook aan de wand 8 meter omhoog te zetten. Een bijzondere lamp hangt als een sieraad in de woning.

Het lichte travertin is gecombineerd met Amerikaans notenhout. Het geprofileerde notenhout is onder andere toegepast in de achterwand van de keuken, waarbij de detaillering tot in perfectie is uitgedacht.

Linda Pol werkt graag van groot naar klein. De grote statements in deze woning worden afgemaakt door elegante materiaalkeuzes, verfijnde stoffen en een bijzonder goed uitgedacht lichtplan; in de avond transformeert het huis tot een bijzondere intieme sfeer waar warmte de boventoon voert.

  • Jaar
    2016
Terug naar overzicht
Linda Pol